Samtaler med børn og unge

For nogle børn og unges vedkommende kan det være nødvendigt med individuelle samtaler. Det kan være en lettelse at have sin ”egen fortrolige”, som ikke er en del af familien. Og samtidig kan det være befriende at få sat ord på de følelser, som opleves forkerte eller belastende. Som udgangspunkt er det bedst at mor eller far er med til samtalerne, men det afhænger af alderen og den unges eget ønske. Uanset er det vigtigt at arbejdet bliver afsluttet i fællesskab.

Typiske eksempler på udfordringer:

 • Jeg er ikke glad
 • Mine forældre forstår mig ikke
 • Jeg må ikke noget
 • Jeg har ikke lyst til at gå i skole
 • Jeg kan ikke tage mig sammen til noget
 • Jeg har ikke lyst til noget
 • Jeg er ked af det

I et terapiforløb ser vi på:

 • Hvad er det, jeg savner?
 • Hvad er det, mine forældre ikke forstår?
 • Hvad er det, jeg har brug for?
 • Hvorfor har jeg mistet lysten til alting?
 • Hvorfor er det mig, der skal lave det hele?

Målet med samtalerne er, at barnet/den unge lærer sig selv bedre at kende og bliver bedre til at give udtryk for sine følelser og oplevelser/behov.

Målet er også, at barnet/den unge får talt om tingene med sine forældre med støtte fra terapeuten.

Det overordnede mål er at familien igen kan få det godt, så barnet kan blive fri til at leve sit eget liv.

Kontakt migog hør mere